Παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αντικατάσταση των τακακιών στο Kia Optima του 2015


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/fakca/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137

Εάν σκοπεύετε να αντικαταστήσετε τα τακάκια των φρένων σας στο Kia Optima του 2015, υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη. Πρώτα πρέπει να προσδιορίσετε την ακριβή τιμή των τακακιών φρένων. Η τιμή των μπροστινών και πίσω μαξιλαριών είναι συνήθως η ίδια, αλλά το κόστος εργασίας ποικίλλει ανάλογα με την τοποθεσία σας. Συνήθως, τα τακάκια φρένων κοστίζουν περίπου $50 έως $100 το καθένα. Μπορείτε να παραγγείλετε τακάκια φρένων μέσω Διαδικτύου ή καλώντας τον αντιπρόσωπο κατά τις εργάσιμες ώρες.

Κεραμικά τακάκια φρένων Duralast Elite χωρίς χαλκό DE1544

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το τακάκι φρένων στο Kia optima 2015 αντικαθιστώντας το με άλλο τύπο. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε OEM ή aftermarket κεραμικά ή ημιμεταλλικά τακάκια φρένων. Η επιλογή του σωστού για το αυτοκίνητό σας εξαρτάται από τις οδηγικές σας ανάγκες και προτιμήσεις. Εάν χρησιμοποιείτε κυρίως το αυτοκίνητο για να ρυμουλκείτε ρυμουλκούμενα, θα χρειαστείτε διαφορετικό τύπο τακακιού φρένων από κάποιον που απλώς οδηγεί στην πόλη.

Αυτό το ανταλλακτικό τακάκι φρένων OE από την Duralast διαθέτει την επόμενης γενιάς κεραμική φόρμουλα χωρίς χαλκό για βελτιωμένη ισχύ ακινητοποίησης και ανθεκτικότητα. Η αποκλειστική τεχνολογία στρώματος μεταφοράς της εταιρείας μεταφέρεται στον ρότορα του φρένου κατά την πέδηση, προστατεύοντας τόσο τον ρότορα όσο και τα τακάκια των φρένων. Το τακάκι των φρένων είναι επίσης σχεδιασμένο για αθόρυβο και αποτελεσματικό φρενάρισμα, με αποτέλεσμα καλύτερη συνολική εμπειρία οδήγησης. Αυτό το τακάκι φρένων ποιότητας OE διατίθεται μόνο από την AutoZone.

Το AutoZone προσφέρει τακάκια φρένων τύπου OEM

Εάν ανησυχείτε για το γλίστρημα και την ολίσθηση κατά την οδήγηση του Kia Optima του 2015, σκεφτείτε να αγοράσετε τακάκια φρένων OEM για να εξασφαλίσετε κορυφαία απόδοση. Αυτά τα τακάκια φρένων είναι κατασκευασμένα από υψηλής ποιότητας, ανθεκτικό υλικό και αντικαθίστανται εύκολα. Το AutoZone διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία από τακάκια φρένων τύπου OEM για το Kia optima σας.

Τα τακάκια φρένων είναι κατασκευασμένα από μεταλλική πλάκα στήριξης και υλικό τριβής στις όψεις τους. Όταν πατάτε το πεντάλ του φρένου, τα τακάκια των φρένων πιέζουν τον ρότορα και επιβραδύνουν το όχημα. Με την πάροδο του χρόνου, αυτά τα τακάκια φρένων φθείρονται, επομένως η αντικατάστασή τους είναι ζωτικής σημασίας. Τα τακάκια φρένων που τσιρίζουν, τρίβονται ή πάλλονται μπορεί να έχουν φθαρεί μέχρι την πίσω πλάκα. Εάν παρατηρήσετε ανομοιόμορφη φθορά στα τακάκια των φρένων σας, μπορεί να χρειαστεί να τα αντικαταστήσετε ή να επισκευάσετε τη δαγκάνα σας. Αν ακούτε θόρυβο τρόχισμα ή παλλόμενο θόρυβο κατά το φρενάρισμα, αντικαταστήστε τα τακάκια των φρένων.

Κόστος νέων τακακιών φρένων

Το κόστος των νέων τακάκια φρένων για α Kia Optima από το 2015 δεν είναι τόσο ακριβό όσο νομίζετε. Ανάλογα με τις συνθήκες και τις συνήθειες οδήγησης, τα τακάκια των φρένων μπορούν να διαρκέσουν οπουδήποτε από 30.000 έως 70.000 μίλια. Είναι επίσης συνετό να συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου σας για να καθορίσετε τα συνιστώμενα διαστήματα συντήρησης.

Η αντικατάσταση των τακακιών φρένων σε ένα Kia Optima του 2015 κοστίζει περίπου $100-$200 ανά άξονα. Το κόστος μπορεί να αυξηθεί ή να μειωθεί ανάλογα με τον τύπο των μαξιλαριών που χρειάζεστε και το κόστος εργασίας. Τα περισσότερα κέντρα σέρβις προσφέρουν ειδικές προσφορές φρένων σε μηνιαία βάση, γεγονός που μπορεί να μειώσει το κόστος της επισκευής.

Τα τακάκια φρένων είναι κατασκευασμένα από υλικό τριβής συνδεδεμένο σε χαλύβδινη πλάκα στήριξης. Όταν ένας οδηγός φρενάρει, το υλικό τριβής πιέζει την εσωτερική και την εξωτερική επιφάνεια του ρότορα του φρένου, με αποτέλεσμα οι τροχοί να επιβραδύνουν γρήγορα και να επιτρέψουν ένα ασφαλές και ελεγχόμενο σταμάτημα. Με την πάροδο του χρόνου, το υλικό τριβής φθείρεται και ο ρότορας του φρένου αρχίζει να φθείρεται.

Βλάβες κατασκευαστή

Τα τακάκια φρένων Kia optima 2015 καλύπτονται από την εγγύηση του κατασκευαστή. Αυτή η εγγύηση καλύπτει ορισμένα προβλήματα πέδησης, συμπεριλαμβανομένων των ραγισμένων τακακιών και προϊόντων που έχουν αποδυναμωθεί ή υποβαθμιστεί λόγω δομικής αστοχίας. Ωστόσο, αυτή η εγγύηση δεν καλύπτει ζημιές που προκαλούνται από ατύχημα, αμέλεια ή ακατάλληλη συντήρηση. Επιπλέον, δεν καλύπτεστε για θόρυβο, φυσιολογική φθορά και ζημιές που προκαλούνται από αγώνες πίστας.

Η ανάκληση εκδόθηκε αφού η Kia έμαθε ότι η λίστα αλληλογραφίας ήταν ελλιπής και ότι οι ειδοποιήσεις για την επέκταση της εγγύησης δεν έφταναν στους καταναλωτές. Στη συνέχεια έστειλε άλλη μια αλληλογραφία τον Δεκέμβριο για να προσπαθήσει να προσεγγίσει τους ιδιοκτήτες.

Επιλογές αντικατάστασης

Η αντικατάσταση ενός τακακιού φρένων Kia Optima 2015 μπορεί να είναι δαπανηρή, ανάλογα με τον τύπο τακακιού που χρειάζεστε και πόση δουλειά χρειάζεται για την τοποθέτησή του. Μια εργασία αντικατάστασης μπορεί να κοστίσει 150 έως 300 $ ανά άξονα, ανάλογα με το μέγεθος των τακακιών και άλλων εξαρτημάτων.

Τα τακάκια των φρένων λειτουργούν πιέζοντας τον ρότορα του φρένου για να μειώσουν την ταχύτητα του οχήματος. Εάν τα τακάκια των φρένων έχουν φθαρεί σε απόσταση περίπου 2 mm από την πίσω πλάκα, θα πρέπει να αντικατασταθούν. Τα περισσότερα αυτοκίνητα διαθέτουν πλέον ενσωματωμένο ηλεκτρονικό δείκτη φθοράς. Εάν ανάψει αυτή η προειδοποιητική λυχνία, σημαίνει ότι τα τακάκια των φρένων σας πρέπει να αντικατασταθούν.

Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι τακακιών φρένων που διατίθενται για ένα Kia Optima 2015. Τα οργανικά τακάκια είναι τα φθηνότερα, αλλά μπορούν να φθαρούν πιο γρήγορα από τα ημιμεταλλικά ή κεραμικά τακάκια. Τα ημιμεταλλικά τακάκια φρένων παρέχουν εξαιρετική ισχύ ακινητοποίησης, αλλά μπορεί να είναι θορυβώδη. Τα κεραμικά τακάκια φρένων επιτυγχάνουν μια καλή ισορροπία μεταξύ της επιθετικής ισχύος πέδησης και της αθόρυβης λειτουργίας.

Πώς να αντικαταστήσετε τη λάμπα φρένων στο Kia Optima 2015

βίντεο youtube


Warning: Undefined array key "mts_related_posts_taxonomy" in /home/fakca/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/functions/theme-actions.php on line 320

Comments (No)

Leave a Reply