Έλεγχος φώτων φρένων σε φώτα φρένων Kia Forte


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/fakca/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137

Έλεγχος της τάσης που εισέρχεται στο διακόπτη των φώτων φρένων

Πρώτα, ελέγξτε ότι ο διακόπτης των φώτων φρένων λαμβάνει ισχύ. Θα πρέπει να δείτε ένα βολτόμετρο 12 volt όταν είναι συνδεδεμένος ο διακόπτης. Εάν όχι, πρέπει να αντικαταστήσετε τον διακόπτη. Στη συνέχεια, μπορείτε να ελέγξετε τα καλώδια που τροφοδοτούν τον διακόπτη.

Εάν δεν μπορείτε να προσδιορίσετε την αιτία του προβλήματος, μπορείτε να συμβουλευτείτε έναν τεχνικό. Η ασφάλεια των φώτων φρένων μπορεί να είναι καμένη ή η καλωδίωση στον διακόπτη μπορεί να είναι χαλαρή. Ένας ελαττωματικός διακόπτης μπορεί επίσης να οφείλεται σε κακή ηλεκτρική γείωση, χαλαρές συνδέσεις ή κατεστραμμένα άκρα καλωδίων.

Αφού εντοπίσετε την ασφάλεια, ελέγξτε τους ακροδέκτες του διακόπτη των φώτων φρένων για αποχρωματισμό, παραμόρφωση και διάβρωση. Εάν βρείτε ένα από αυτά, ίσως χρειαστεί να δοκιμάσετε τις επαφές. Συνδέστε ένα βολτόμετρο στο KDS και παρακολουθήστε την τάση που έρχεται στους ακροδέκτες του διακόπτη. Εάν το βολτόμετρο δεν δείχνει τάση, ελέγξτε τα καλώδια πίσω από την πρίζα με έναν ευθύ πείρο. Εάν βρείτε ένα κατεστραμμένο καλώδιο, η τάση που προκύπτει μπορεί να είναι χαμηλότερη από την τάση που βλέπετε.

Εάν δεν είστε σίγουροι πώς να δοκιμάσετε το διακόπτη φώτων φρένων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια δοκιμαστική λυχνία για να τον δοκιμάσετε.  Για να το κάνετε αυτό, συνδέστε τη δοκιμαστική λυχνία σε ένα καλό σημείο γείωσης.  Στη συνέχεια, αγγίξτε την κεντρική επαφή της θήκης του λαμπτήρα με τον αισθητήρα.  Εάν η δοκιμαστική λυχνία είναι αναμμένη, το ρεύμα έχει φτάσει στη λυχνία.
Φως φρένων kia forte

Έλεγχος της αντίστασης στο διακόπτη φώτων φρένων

Εάν το αυτοκίνητό σας είναι εξοπλισμένο με φώτα φρένων, το πρώτο πράγμα που πρέπει να ελέγξετε είναι ότι λειτουργούν σωστά. Αυτοί οι λαμπτήρες απαιτούνται από τη νομοθεσία και αποτελούν σημαντικό μέτρο ασφαλείας. Φρένο Τα φώτα λειτουργούν με διακόπτη που ενεργοποιείται από το πεντάλ του φρένου ή με υδραυλική πίεση από τις γραμμές πέδησης. Ο ευκολότερος τρόπος για να διαγνώσετε το πρόβλημα είναι να κάνετε έναν οπτικό έλεγχο. Η πιο συνηθισμένη αιτία βλάβης του φωτός φρένων είναι η σπασμένη λάμπα.

Εάν το φως του φρένου παραμένει αναμμένο ακόμα και όταν φρενάρετε, το πρόβλημα μπορεί να είναι στον διακόπτη του φρένου. Αν ναι, ίσως είναι καιρός να το αλλάξετε. Μπορεί να είναι και θέμα καθαρισμού. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να ελέγξετε εάν η κεντρική αντλία φρένου έχει κακό διακόπτη.

Εάν δεν είστε σίγουροι πώς να δοκιμάσετε το διακόπτη φώτων φρένων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια δοκιμαστική λυχνία για να τον δοκιμάσετε. Για να το κάνετε αυτό, συνδέστε τη δοκιμαστική λυχνία σε ένα καλό σημείο γείωσης. Στη συνέχεια, αγγίξτε την κεντρική επαφή της θήκης του λαμπτήρα με τον αισθητήρα. Εάν η δοκιμαστική λυχνία είναι αναμμένη, το ρεύμα έχει φτάσει στη λυχνία.

Εάν δεν είστε σίγουροι πώς να δοκιμάσετε το διακόπτη φώτων φρένων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια δοκιμαστική λυχνία για να τον δοκιμάσετε.  Για να το κάνετε αυτό, συνδέστε τη δοκιμαστική λυχνία σε ένα καλό σημείο γείωσης.  Στη συνέχεια, αγγίξτε την κεντρική επαφή της θήκης του λαμπτήρα με τον αισθητήρα.  Εάν η δοκιμαστική λυχνία είναι αναμμένη, το ρεύμα έχει φτάσει στη λυχνία.
Φως φρένων kia forte

Έλεγχος της αντίστασης που προέρχεται από το διακόπτη φώτων φρένων

Εάν τα φώτα φρένων σας δεν λειτουργούν, ίσως χρειαστεί να αντικαταστήσετε το διακόπτη. Ο διακόπτης βρίσκεται συνήθως κοντά στο πεντάλ του φρένου. Ο διακόπτης είναι συχνά σημειωμένος. Για να ελέγξετε τον διακόπτη θα χρειαστείτε μια δοκιμαστική λυχνία και ένα καλώδιο γεφύρωσης. Το πεντάλ του φρένου πρέπει να πατηθεί ενώ εξετάζετε τους σφιγκτήρες αλλαγής ταχυτήτων. Όταν ανάψει η δοκιμαστική λυχνία, το ρεύμα ρέει στον διακόπτη. Εάν τα δοκιμαστικά φώτα δεν ανάβουν, ο διακόπτης φώτων φρένων πρέπει να αντικατασταθεί.

Μπορείτε να προσδιορίσετε εάν ο διακόπτης των φώτων φρένων σας έχει σπάσει, εντοπίζοντας την αντίσταση που βγαίνει από αυτό. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να αποσυνδέσετε τον ηλεκτρικό σύνδεσμο από τον διακόπτη και να συνδέσετε το καλώδιο βραχυκυκλωτήρα σε έναν από τους ακροδέκτες. Εάν η αντίσταση είναι πολύ υψηλή, σκεφτείτε να αντικαταστήσετε τον διακόπτη.

Εάν δεν είστε σίγουροι πού βρίσκεται ο διακόπτης, μπορείτε να ανατρέξετε στο εγχειρίδιο του αυτοκινήτου σας για να προσδιορίσετε τη θέση του. Το εγχειρίδιο θα σας δώσει επίσης μια σχηματική εικόνα του κυκλώματος και των καλωδίων.

Γιατί πρέπει να αντικαταστήσετε τα τακάκια φρένων της Kia

βίντεο youtube


Warning: Undefined array key "mts_related_posts_taxonomy" in /home/fakca/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/functions/theme-actions.php on line 320

Comments (No)

Leave a Reply